Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στο «πάρτι» της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση

Με ιδιώτες γιατρούς στο ΙΚΑ

Από την Τρίτη όταν οι γιατροί του ΙΚΑ έβαλαν λουκέτο στα πολυϊατρεία του Ταµείου, οι ασφαλισµένοι έχουν µείνει χωρίς ιατρική κάλυψη καθώς δεκάδες χιλιάδες ραντεβού ακυρώθηκαν
Από την Τρίτη όταν οι γιατροί του ΙΚΑ έβαλαν λουκέτο στα πολυϊατρεία του Ταµείου, οι ασφαλισµένοι έχουν µείνει χωρίς ιατρική κάλυψη καθώς δεκάδες χιλιάδες ραντεβού ακυρώθηκαν (Φωτογραφία: Πρίσμα )

Αθήνα
Φρένο στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση με την αποκλειστική χρήση συνταγολογίων του ιδρύματος από τους γιατρούς του ΙΚΑ βάζει το υπουργείο Εργασίας.

Οι ασφαλισµένοι θα αποκτήσουν ατοµικό συνταγολόγιο, όπως σε όλα τα υπόλοιπα µεγάλα Ταµεία, µε το οποίο θα µπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες γιατρούς.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», διασφαλίζεται ότι οι ασφαλισµένοι θα έχουν µέσα στο προσεχές διάστηµα ελεύθερη πρόσβαση σε περίπου 35.000 γιατρούς, ενώ τώρα µπορούν να απευθύνονται µόνον στους 7.000 γιατρούς του ΙΚΑ.

Το υπουργείο διαθέτει ήδη περίπου 7.000.000 έτοιµα συνταγολόγια και υπολογίζεται ότι µέσα σε έναν µήνα είναι δυνατή η διάθεσή τους στους ασφαλισµένους. Μέχρι τότε, όσοι απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς θα πρέπει να πάνε στο ΙΚΑ το συνταγολόγιο του ιδιώτη γιατρού, στο οποίο θα αναγράφεται το κόστος της επίσκεψης, τα φάρµακα που συνταγογραφήθηκαν αλλά και οι ΑΜΚΑ τόσο του γιατρού όσο και του ασφαλισµένου.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΙΚΑ απειλούν να µπλοκάρουν ολοκληρωτικά τη λειτουργία των ιατρείων του Ιδρύµατος. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και για την επιστράτευση από την κυβέρνηση των γιατρών άλλων Ταµείων στους οποίους θα µπορούν να πηγαίνουν από τη ∆ευτέρα οι ασφαλισµένοι του ΙΚΑ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, Σωτήρης Ρηγάκης προειδοποίησε τους συναδέλφους του που είναι συµβεβληµένοι µε τον Οργανισµό Περίθαλψης Ασφαλισµένων ∆ηµοσίου (ΟΠΑ∆) και τον Οργανισµό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ) ότι θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις στην περίπτωση που ανοίξουν την πόρτα του ιατρείου τους σε ασφαλισµένο του ΙΚΑ.

Υπενθυµίζεται πως από την Τρίτη, όταν οι γιατροί του ΙΚΑ έβαλαν λουκέτο στα πολυϊατρεία του Ταµείου, οι ασφαλισµένοι έχουν µείνει χωρίς ιατρική κάλυψη καθώς δεκάδες χιλιάδες ραντεβού ακυρώθηκαν.

Μετά τις εξελίξεις αυτές τα συναρµόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας αποφάσισαν τη λήψη έκτακτων µέτρων – ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισµένων σε ιδιώτες γιατρούς όπως και στα κέντρα υγείας και τα δηµόσια νοσοκοµεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: