Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Στο επίκεντρο το σπίτι του Χαλανδρίου


Εικόνα από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού
Εικόνα από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Στις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων συνεχίστηκε τη Δευτέρα η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για αστυνομικούς, που υπηρετούν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τους είχε ανατεθεί η παρακολούθηση του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι, στο οποίο έμενε ο εκ των κατηγορουμένων Χ.Χατζημιχελάκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σπίτι χρησιμοποιείτο ως «γιάφκα» της οργάνωσης.

Οι τρεις αστυνομικοί κατέθεσαν ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης δεν είχαν δει τίποτε ύποπτο στο συγκεκριμένο σπίτι.

Είπαν, επίσης, ότι συνέλεξαν από τον κάδο, σακούλα με σκουπίδια τα οποία άφησε ένα άτομο, που είχε βγει από το σπίτι με κράνος και ότι έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκαν «ύποπτα ευρήματα».

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ακόμη ότι αναγνώρισαν τα πρόσωπα που έβλεπαν να πηγαίνουν στο σπίτι, αφού δημοσιοποίηθηκαν τα στοιχεία τους. Η εξήγηση αυτή των αστυνομικών δόθηκε ύστερα από παρατήρηση της υπεράσπισης για τις αρχικές καταθέσεις τους, στις οποίες δεν αναγνωρίζουν πρόσωπα, και στις μετέπειτα καταθέσεις στον ανακριτή, όπου αναγνώρισαν συγκεκριμένους κατηγορουμένους.

Η δίκη συνεχίζεται.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: