Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι Έλληνες κροίσοι πάνε... Λονδίνο παρά την κρίση

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Bloomberg


http://img.protothema.gr/82100A21F5421B87CEF5E06FD14CC3AC.jpg
Αυξάνονται οι αγορές πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων -αξίας πάνω από ένα εκατ. βρετανικές λίρες- στο Λονδίνο από Έλληνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο παραπέμπει σε στοιχεία του μεσιτικού γραφείου Knight Frank LLP.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι γενικότερα παρατηρείται αύξηση της ζήτησης πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο από ξένους κατοίκους, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να ανεβαίνουν, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, το Φεβρουάριο. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων από ξένους σημειώθηκαν από Έλληνες, Ισπανούς, Ουζμπέκους, κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και Αμερικανούς.

Η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο προσελκύει επενδυτές που φοβούνται την οικονομική και πολιτική αστάθεια στις δικές τους αγορές, σύμφωνα με τον κ. Λάιαμ Μπέιλι, που είναι επικεφαλής έρευνας του γραφείου Knight Frank. Οι Έλληνες και οι Ισπανοί αυξάνουν τις επενδύσεις τους λόγω της δύσκολης κατάστασης των οικονομιών τους και οι Ασιάτες, για να προστατευθούν από τον πληθωρισμό, αναφέρει το Bloomberg.

Ο κ. Μπέιλι θεωρεί ότι η εκδίωξη των ηγετών της Τυνησίας και της Αιγύπτου, που πυροδότησε εξεγέρσεις στη Λιβύη, το Μπαχρέιν και την Υεμένη, θα φέρει πιθανότατα περισσότερο χρήμα από τη Μέση Ανατολή στο Λονδίνο, καθώς οι πλούσιοι επιδιώκουν να προστατεύσουν την περιουσία τους. «Ο αριθμός των εθνικοτήτων που αγοράζουν κατοικίες στο Λονδίνο αυξήθηκε από 46 το 2009 σε 61 το 2010» υπογράμμισε.

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση. Ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης είναι η οδός Βικτόρια στο Κένσινγκτον, όπου το μέσο κόστος των κατοικιών ανέρχεται σε 6,43 εκατ. λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: