Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ελεγχόμενη έκρηξη σε παγιδευμένο φάκελο «Συναγερμός» από πακέτο-βόμβα στο υπουργείο Δικαιοσύνης


«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την εξουδετέρωση πακέτου-βόμβα που είχε σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς εκφράζονται φόβοι για την αποστολή και άλλων παγιδευμένων δεμάτων.

Ο φάκελος είχε παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, με φερόμενο ως αποστολέα την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων.

Ο ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε στο υπουργείο νωρίς το μεσημέρι κατά την διάρκεια του ελέγχου της αλληλογραφίας.

Οι υπάλληλοι τον θεώρησαν ύποπτο και ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες Αρχές. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δόθηκαν, μετέφεραν τον φάκελο έξω από το κτίριο.

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), έσπευσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και, αφού διενήργησε τον πρώτο έλεγχο, αποφάσισε να προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη λίγο μετά τις 13:30.

Μετά την έκρηξη διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος -μεγέθους Α3- που ήταν σφραγισμένος με σιλικόνη, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος ήταν συδεδεμένος με μανταλάκι για την ενεργοποίησή του.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ντοσιέ και περιείχε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Ο φάκελος εστάλη στο υπουργείο με κούριερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο εκρηκτικός μηχανισμός παρουσιάζει ομοιότητες με αυτούς που είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις από την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς।

tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: