Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στο Μετρό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πραγματοποίηση της απεργίας στο μετρό, παρά τη δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκε παράνομη η κινητοποίηση, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, προκειμενου να διευκρινιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικήματος.

Με εντολή της εισαγγελέως διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας για να μελετηθεί, η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η προηγούμενη απεργία στο μετρό.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης δικαστικής απόφασης με την προκήρυξη της νέας 24ωρης απεργίας, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν την κινητοποίηση των εργαζομένων κήρυξε το πρωτοβάθμιο σωματείο τους ή ανώτερο όργανο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Μετρό είχε δηλώσει πως η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον των εργαζομένων, που αγνόησαν την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε τη σημερινή απεργία παράνομη.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΑΜΕΛ Σ. Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι εξετάζεται η παρέμβαση εισαγγελέα ή η αποζημίωση της εταιρίας για τις απώλειες από την παράνομη απεργία.

Πρόσθεσε ότι απώλειες σε έσοδα υπάρχουν και από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», της τάξης του 5% με 7%।
.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: