Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σε εξέλιξη οι συνεννοήσεις για τον επαναπατρισμό οκτώ Ελλήνων από τη Σαχάρα

Κρίσιμες ώρες

Τα τελευταία 24ωρα έχουν επαναπατριστεί 220 Έλληνες που διέμεναν στη Λιβύη
Τα τελευταία 24ωρα έχουν επαναπατριστεί 220 Έλληνες που διέμεναν στη Λιβύη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις για τον επαναπατρισμό των οκτώ Ελλήνων που έχουν αποκλειστεί σε απομακρυσμένη περιοχή της Σαχάρας, στα νότια της Βεγγάζης. Πρόκειται για τη δυσκολότερη επιχείρηση επαναπατρισμού που έχουμε αντιμετωπίσει, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«Πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη επιχείρηση, την πιο δύσκολη επιχείρηση επαναπατρισμού που έχουμε αντιμετωπίσει» υποστήριξε, τονίζοντας ότι η πρόσβαση στην περιοχή όπου βρίσκονται οι οκτώ Έλληνες είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Εκτός από τους οκτώ Έλληνες, στο ίδιο σημείο βρίσκονται εγκλωβισμένοι έντεκα Κύπριοι και άλλοι Ευρωπαίοι υπήκοοι. Όλοι εργάζονταν σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Δελεβέκουρα, οι συνεννοήσεις για τον επαναπατρισμό τους είναι σε εξέλιξη και όταν υπάρξουν νεώτερα στοιχεία θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

«Είμαστε σε επαφή με τους Έλληνες που είναι εκεί, είμαστε σε επαφή με όλους όσοι εμπλέκονται, ώστε να τους φέρουμε πίσω» υποστήριξε.

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις περί καθυστερημένης ανταπόκρισης στο αίτημα επαναπατρισμού όσων βρίσκονταν στη Λιβύη, ο κ. Δελαβέκουρας είπε ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν επιστρέψει και πως η πρεσβεία μας στην Τρίπολη παραμένει ανοιχτή.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: