Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εντατικές διεργασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τον επονομαζόμενο “Σωτήρα της Ελλάδας”…


Από το "Στοχασμός-Πολιτική"

Η Αχίλλειος πτέρνα Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη…
Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Αναμένοντας την ημερομηνία "λήξης" της προθεσμίας εκλογών με λίστα (12 Μαρτίου), τα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται σοβαρά με το οικονομικό πρόβλημα και την πολιτική ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη-ΔΝΤ, εργάζονται πυρετωδώς.
Όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, που χαράσσει την οικονομική πολιτική του ΔΝΤ, για λογαριασμό του Γ. Παπανδρέου, «ανακάλυψε» και διόριζε (18 Φεβρουαρίου 2010) το χρυσό παιδί της περιβόητης Goldman Sachs ως δερβέναγα του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), διαβεβαίωνε ότι ΤΩΡΑ όλα αντιμετωπίζονται.
Ποιος είναι ο “Σωτήρας της Ελλάδας”, η μεγάλη «ανακάλυψη» του κ. Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας;
Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου (επίσημο βιογραφικό ΕΔΩ)!
“Κάναμε την καλύτερη μεταγραφή-επιλογή… τον άνθρωπο που γνωρίζει από τα ενδότερα ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα…”, καθησύχαζαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα επιτελεία του κ. Παπακωνσταντίνου και κατήγγειλαν το σάλο για αυτή την «επιλογή» στα διεθνή ΜΜΕ, ως διασπορές κατευθυνόμενων ψευδών… Το ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έγραφαν λέξη, είναι μια υπόθεση-Μούγγα στη …στρούγκα!
Αμέσως ο κ. Χριστοδούλου ανέλαβε δουλειά, ως “έμπειρος” και “γνώστης” των τεκταινόμενων στο οικονομικό-χρηματιστηριακό τομέα… (υπάλληλος της γνωστής για τις αμαρτωλές “επιτυχίες” της Goldman Sachs!): «Θα βγούμε σύντομα στις αγορές… θα δανειστούμε σε δολάρια… θα...
ξεπεράσουμε την κρίση…» και σιωπούσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο καιρός πέρασε… το Μνημόνιο απέτυχε… το πάρτι των αγορών συνεχίστηκε… νέα και νέα μέτρα χωρίς τελειωμό και χωρίς φως στο τούνελ που μας έχουν βάλει. Οι σχεδιαστές φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους…
Όλα αυτά δεν έχουν σταματήσει τις δημοσιογραφικές έρευνες (τώρα κυρίως γαλλικών εφημερίδων) και αυτές οι αμαρτωλές ιστορίες θα δημιουργήσουν ρεκόρ κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων και Επερωτήσεων από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Π. Χριστοδούλου, δεν θα προλαβαίνει να μπαινοβγαίνει στην Βουλή, για να δίνει απαντήσεις και διευκρινήσεις, υπό της προστασία του Γιώργου και του Φίλιππου.
Οι διαβεβαιώσεις που δίνουν στον κ. Χριστοδούλου, περί στήριξης από το ΠΑΣΟΚ, δεν λαμβάνουν υπόψη το νόμο του νέο-ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν στηρίζει κανέναν στον κατήφορο της καταστροφής»!
Κανένας σοβαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα καταπιεί, για ακόμη μια φορά το παραμύθι και δεν θα κάνει Ερωτήσεις για να πάρει διευκρινήσεις.
Μάλλον άκλαυτος θα πάει ο κ. Πέτρος, μαζί με τους Γιώργο-Φίλιππο…

Υ.Γ. Π. Χριστοδούλου: «η Ελλάδα θα βγει στην αγορά…»
«η προσφυγή στις αγορές θα γίνει με τα ομόλογα διασποράς…»
«συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να βγούμε στις αγορές…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: