Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Νέος γύρος εκλογολογίας στην κυβέρνηση

H Τρόικα τι λέει;


http://img.protothema.gr/0E732629B80B0BF80623DD2883787E08.jpg
Μπορεί προ δεκαημέρου ο ίδιος ο πρωθυπουργός να συγκάλεσε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, στο πλαίσιο της οποίας o ίδιος έδωσε στίγμα για τερματισμό της εκλογολογίας.

Μπορεί πριν από πέντε ημέρες, εν μέσω των διαδοχικών διαβουλεύσεων με την Τρόικα για το Μνημόνιο νο. 4, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου να εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές...

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη όχι μόνο συντηρούν τη συζήτηση, αλλά κάποια εξ αυτών εμφανίζονται να υποστηρίζουν, υπό προϋποθέσεις, το στήσιμο της κάλπης.

"Κανείς δεν αντέχει το κόστος των πρόωρων εκλογών", δηλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της σήμερα στην "Ημερησία". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει ότι "με τα σημερινά δεδομένα οι εκλογές όχι μόνο δεν θα φέρουν λύση αλλά θα δημιουργήσουν κενό πολιτικής για ένα διάστημα στο εσωτερικό, αμφισβήτηση και αμφιβολία για την πορεία της χώρας στο εξωτερικό. Αυτό το κόστος δεν το αντέχει κανένας".

Όμως, ο Θάνος Μωραϊτης, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνέντευξή του στον Γιάννη Μακρυγιάννη και στο "Πρώτο Θέμα" που κυκλοφορεί την Κυριακή, τάσσεται υπέρ της προσφυγής στην εκλογική διαδικασία εφόσον οι αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν το μέλλον των επόμενων γενεών...

Το protothema gr. έχει επισημάνει ότι, παρά τις διαφεύσεις, το σενάριο παραμένει πάντα ανοικτό για το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά με φόντο τα πρόσθετα "μνημονιακά" μέτρα αλλά και την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: