Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Aπορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησης ο Παπακωνσταντίνου


Aπορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζoντας στην εφημερίδα REAL ότι «η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Λόγος παραίτησης για μένα θα ήταν να μην μπορώ να στηρίξω τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία υπηρετώ και μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας».

Ο κ.Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει ακατανόητη την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο διάλογο για τα μέτρα που θα ληφθούν την περίοδο 2012- 2014 και σημειώνει « η διαρκής διαφωνία και αντίδραση χωρίς αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις μόνον να καθυστερεί τη λύση και να επιδεινώνει το πρόβλημα καταφέρνει».

Τονίζει ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί η εντολή τετραετίας και σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημειώνει ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ανήκει στον ίδιο η ευθύνη υλοποίησης του Μνημονίου τονίζει πως «πρόκειται για υποχρέωση της χώρας και είναι ευθύνη της κυβέρνησης συνολικά να επιτευχθούν οι στόχοι. Κανένας από τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης δεν έχει διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα. Και σας διαβεβαιώνω ότι όλοι έχουμε πιο σημαντικές δουλειές να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με παρόμοια παραφιλολογία».

Εκτιμά ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου θα υπάρξει συμφωνία σημειώνει πως δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν ανώδυνα νέες καθυστερήσεις και αναβολές στην ευρωζώνη ενώ υπενθυμίζει ότι «η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου έχει αποφασιστεί πολιτικά σε υψηλό επίπεδο και άρα θεωρείται δεομένη ως μέρος της συνολικής λύσης που θα αποτυπωθεί μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του ευρωπαικού μηχανισμού»। Δηλώνει ότι δεν φοβάται να υπογράψει αποκρατικοποιήσεις, καθώς όπως λέει «υπογράφει όποιος ξέρει ότι έχει κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας συλλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου. Υπογράφει όποιος γνωρίζει ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό, έχοντας επιτύχει τη καλύτερη δυνατή συμφωνία για το Δημόσιο».

i-reportergr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: