Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παμπούκης: Το Ελληνικό θα γίνει "Central Park"

Ένα μητροπολιτικό πάρκο εφάμιλλο του Central Park της Νέας Υόρκης είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού που θα παρουσιασθεί μέχρι το φθινόπωρο, όπως δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας ,αρμόδιος για επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξη του σήμερα στα "ΝΕΑ".

Λίγα 24ωρα μετά το ταξίδι του στη Ντόχα , ο υπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού σημειώνοντας ότι "το Κατάρ δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον" και ότι "αν προχωρήσει το "Ελληνικό" θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα".

"Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο ταξίδι, τονίζει, γιατί είχε προετοιμασθεί συστηματικά και καλά. Τόσο στο πολιτικό σκέλος , όπου είχαμε επαφές σε υψηλότατο επίπεδο όσο και στο πεδίο της στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας. Μετά το ταξίδι αυτό είμαι πιο αισιόδοξος ότι το έργο του "Ελληνικού" βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του".

Μιλώντας για το έργο ο κ Παμπούκης αναφέρει ότι το "Ελληνικό" αποτελεί μια στρατηγική επιλογή για το πως θέλουμε να είναι το μέλλον της Αθήνας, το μέλλον της Ελλάδας. Η ανάπτυξη του-προσθέτει- θα δώσει σημαντικό κοινωνικό μέρισμα και μια περιβαλλοντική υπεραξία στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου. "Δεν είναι μια οποιαδήποτε επένδυση, είναι όραμα".

Αναφερόμενος στο Κατάρ είπε ότι έχει την οικονομική βάση, τα ίδια επενδυτικά κεφάλαια να προβεί σε μια επένδυση τέτοιου μεγέθους, χωρίς να εξαρτάται από οποιονδήποτε τρίτον χρηματοδότη. Έχει επίσης την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία -σε όλον σχεδόν τον κόσμο- σε σύνθετες αναπτύξεις και επιπλέον ενδιαφέρεται σε υψηλότατο επίπεδο.

Υπογράμμισε τέλος ότι καίριο στοιχείο σε όλη τη διαδικασία είναι η διαφάνεια και η ευθύνη και ότι η Βουλή θα είναι πλήρως ενήμερη σε κάθε κρίσιμο στάδιο "γιατί είναι έργο εθνικό και όχι κυβερνητικό".


i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: