Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εντολή Γ. Παπανδρέου Κοινωνικό πακέτο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες


Κοινωνικό πακέτο ως αντίβαρο στα μέτρα που πλήττουν τις αδύναμες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ετοιμάζει η κυβέρνηση έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη με εκπροσώπους τριών υπουργείων υπό την Γενική Γραμματέα στον Πρωθυπουργό κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη. Για πρώτη φορά επιχειρείται η ενοποίηση των δράσεων των υπουργείων ώστε να μην υπάρχουν αποσπασματικά μέτρα, αλλά συνδυασμένες δράσεις οι οποίες να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια σε όσους χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλ. Μόσιαλος, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Ηλ. Κικίλιας και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εργασίας. Ως πρώτο βήμα για τη δημιουργία του κοινωνικού πακέτου συζητήθηκε η πολιτική των επιδομάτων και η βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί σε οικογένειες χωρίς εισοδήματα, σε νέους με πανεπιστημιακά προσόντα που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και σε μακροχρόνια ανέργους.

Στην επόμενη συνεδρίαση, συμφωνήθηκε να κληθεί και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ερευνηθεί πως μπορεί να αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση। Στη συζήτηση για τις κοινωνικές δράσεις θα εμπλακούν σταδιακά σχεδόν όλα τα υπουργεία.

tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: