Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

«Η Αίγυπτος έκανε ένα μεγάλο βήμα δημοκρατίας» λέει ο πρωθυπουργός

«Στιγμές απελευθέρωσης»

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ένα ιστορικό βήμα προς τη δημοκρατία χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα γεγονότα στην Αίγυπτο μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Η διαδικασία εκσυγχρονισμού θα είναι δύσκολη και επίπονη, σημειώνει, και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στον αιγυπτιακό λαό.

«Ο αιγυπτιακός λαός γράφει σήμερα την ιστορία του. Μαζί παρακολουθεί η ανθρωπότητα, την αποφασιστικότητα του Αιγυπτιακού λαού και την πορεία του προς την αλλαγή», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Οι πολίτες της Αιγύπτου ζουν στιγμές απελευθέρωσης», επισημαίνει και προσθέτει ότι «η Αίγυπτος έκανε σήμερα ένα μεγάλο βήμα Δημοκρατίας».

Επισημαίνει όμως ότι «είναι ώρα εθνικής συνεννόησης, σε πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον» της Αιγύπτου «με ανοικτές διαδικασίες, αντιπροσωπευτικό διάλογο και προσήλωση σε ένα υψηλό σκοπό».

«Η απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ ανοίγει τον δρόμο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αιγύπτου», σημειώνει ο πρωθυπουργός που χαρακτηρίζει τη διαδικασία «δύσκολη και επίπονη».

Η Αίγυπτος «πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού, ειδικά των νέων που πρωταγωνιστούν και οραματίζονται μια διαφορετική χώρα και πρέπει να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

«Η Ελλάδα θα σταθεί αλληλέγγυα δίπλα στον Αιγυπτιακό λαό, καθώς συνεχίζει το δρόμο του προς τη Δημοκρατία. Με την φίλη γείτονα χώρα και με τον Αιγυπτιακό λαό μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συμβάλλουμε με σεβασμό στην δημοκρατική τους πορεία που σήμερα ξεκινά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: