Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ - Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου

(Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα της επικουρικής ασφάλισης. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Σταδίου 31).

Αυτή την ώρα, 150 άτομα της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση και η Τρόικα μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υλοποιεί το σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης. Στα πλαίσια του αντι-ασφαλιστικού νόμου, το κράτος αποχωρεί από την επικουρική ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, το έλλειμμα στο Μ.Τ.Π.Υ έχει φτάσει τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία (3) και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ.

Η ΑΔΕΔΥ θα προκηρύξει 24ωρη απεργία μαζί με την ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: