Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Παράταση στο «ραντεβού» µε την Εφορία, για 15 ημέρες περίπου, ενδέχεται να δώσει το υπουργείο Οικονοµικών, σε ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρήσεις για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήµατος που για πρώτη φορά φέτος θα τις υποβάλουν, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά....
Η µαζική υποβολή των συγκεκριμένων δηλώσεων φέτος, µέσω του TAXISnet, γίνεται για πρώτη φορά και η παράταση θεωρείται απαραίτητη ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων.
Έτσι, αντί για την 1η Μαρτίου, το υπουργείο εξετάζει την έναρξη υποβολής των δηλώσεων γύρω στις 15 Μαρτίου.
Η περίοδος έναρξης υποβολής των δηλώσεων αρχίζει µε τους ελεύθερους επαγγελµατίες και τους έχοντες ατοµικές και εµπορικές επιχειρήσεις µε βιβλία Α και Β κατηγορίας, από 1 ώς 16 Μαρτίου (οι ίδιες ηµεροµηνίες αφορούν και όσους έχουν εισοδήµατα µόνο από ενοίκια).
Από την 1η έως τις 15 Απριλίου ακολουθούν όσοι δηλώνουν µεταξύ άλλων και γεωργικό εισόδηµα, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες και οι ατοµικές επιχειρήσεις µε βιβλία Γ κατηγορίας (18 Απριλίου - 4 Μαΐου) και όσοι έχουν εισοδήµατα από συµµετοχή σε εταιρείες µε βιβλία Β και Γ κατηγορίας (2-16 Μαΐου).
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση από τις 3 ώς τις 31 Μαΐου, ανάλογα µε το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.
Από φέτος µόνο οι µισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις τους µέσω λογιστών µπορούν να συνεχίσουν να τις υποβάλουν σε άλλη µορφή, πλην της ηλεκτρονικής.
Όλοι οι επιτηδευµατίες που έχουν επιχείρηση ή ασκούν ελεύθερο επάγγελµα και κάθε άλλος που υποβάλλει τη δήλωσή του µέσω λογιστή θα πρέπει να την αποστέλλει πλέον ηλεκτρονικά.
Στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης οι αποδείξεις και τα δικαιολογητικά δεν συνυποβάλλονται, αλλά φυλάσσονται από τον φορολογούµενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: