Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εκδικάζεται η αίτηση εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου στη δίκη για τους «Πυρήνες»

Υποβλήθηκε από τους κατηγορούμενους


Η δίκη διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού
Η δίκη διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εναντίον της προέδρου, Μ.Βαρελά και όλων των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου θα εκδικάσει σήμερα, Τρίτη, ειδική σύνθεση που αποτελείται από νέους δικαστές.

Η αίτηση εξαίρεσης υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τους κατηγορουμένους Α.Μητρούσια, Ν.Βογιατζάκη, Ε.Γιόσπα και Ε.Ράλλη, με την αιτιολογία ότι το δικαστήριο εμφανίζει μεροληπτική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι αναφέρθηκαν στη στάση του δικαστηρίου απέναντι στα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων για μη κράτηση των ταυτοτήτων όσων παρακολουθούν τη δίκη και για τήρηση πρακτικών με μαγνητοφώνηση.

Και τόνισαν ότι ενώ αρχικά το δικαστήριο είχε δεχθεί ότι τα αιτήματα είναι ορθά, στη συνέχεια έπειτα από διακοπή και επικοινωνία με τη διεύθυνση των φυλακών και το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακάλεσε την απόφασή του και απέρριψε εντέλει και τα δύο αιτήματα.

Ζήτημα αποτελεί τι στάση θα τηρήσουν οι τέσσερις προσωρινά κρατούμενοι Χ.Χατζημιχελάκης, Π.Μασούρας, Π.Αργυρού και Γ.Καραγιαννίδης, οι οποίοι με επιστολή τους σε ιστοσελίδα το βράδυ της Παρασκευής διέκοψαν την απεργία πείνας στην οποία βρίσκονταν από τις 3 Φεβρουαρίου. Στην ανακοίνωσή τους, ωστόσο, δεν ξεκαθάρισαν αν σκοπεύουν να παρασταθούν στο δικαστήριο και δήλωσαν μόνο ότι «δεν πρόκειται επ' ουδενί να αποδεχτούμε αυτό το δικαστήριο και τον τρόπο που εξελίσσεται».

Επιτέθηκαν, άλλωστε, στη συγκατηγορούμενή τους Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ασυνεπή. Η ίδια είχε παρασταθεί στο δικαστήριο την Πέμπτη και δεν συμμετείχε στην αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: