Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους θα βλέπουν τους αγώνες οι χούλιγκανς

Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα

Με το νομοσχέδιο δημιουργείται Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας
Με το νομοσχέδιο δημιουργείται Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (Φωτογραφία: ACTION IMAGES )
Αθήνα
Νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας στα γήπεδα θα παρουσιάσει σήμερα, Τρίτη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γ.Νικητιάδης. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα απαγορεύεται για έξι μήνες σε όσους καταδικάζονται για πράξεις βίας να μπαίνουν στα γήπεδα.

Οι χούλιγκανς όχι μόνο δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά για όσο διαρκεί η απαγόρευση θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της κατοικίας τους και θα παραμένουν εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το άρθρο αυτό, ωστόσο, υπάρχει και στο νόμο «Κατάργηση διατάξεων περί συνδέσμων φιλάθλων - Ίδρυση Λεσχών Φίλων», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 8 Οκτωβρίου 2008, ωστόσο παρέμεινε ανεφάρμοστος.

Ο κ.Νικητιάδης, δήλωσε στο «ΒΗΜΑonline», ότι αυτή τη φορά αυστηροποιείται και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Με το νομοσχέδιο δημιουργείται Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας υπό τον καθηγητή εγκληματολογίας Ι.Πανούση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: