Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Όποιος διαφωνεί διαγράφεται


Έπιασαν δουλειά τα πειθαρχικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και άρχισαν τους αποκεφαλισμούς όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκφράζουν την διαφωνία τους σε κυβερνητικές επιλογές. Η αρχή έγινε με το Νίκο Κουλουμπαρίτση του ΟΑΣΑ και της ΠΑΣΚΕ αλλά και 105 στελέχη του κινήματος.

Στην υποβάθμιση του συνδικαλιστή του ΟΑΣΑ Νίκου Κουλουμπαρίτση, με αφορμή τις διαρκείς κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στα λεωφορεία, αποφάσισε η ΠΑΣΚΕ. Ο κ. Κουλουμπαρίτσης υποβαθμίστηκε από γραμματέας της εκτελεστικής γραμματείας σε απλό μέλος της ΠΑΣΚΕ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ δήλωσε ότι τον αντικατέστησαν χωρίς επιχείρημα και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις, όπως αυτές που υπήρξαν στην αρχή της κινητοποίησης, όταν μοιραζόταν στους επιβάτες ανακοίνωση που ενημέρωνε για το νοσμοχέδιο για τις μεταφορές.

την ίδια ώρα την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Ανωμερίτης.

Στην επιστολή του ο κ. Ανωμερίτης τονίζει ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όπως προκύπτει από την λίστα των μελών, ορισμένα από αυτά διαγράφονται, επειδή στήριξαν υποψηφίους ακόμα και σε περιοχές που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο.

Μετά τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε αργά το απόγευμα ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει "πληροφορία που μεταδόθηκε και σύμφωνα με την οποία αφαιρέθηκε η κομματική ιδιότητα σε 105 στελέχη του, λόγω της στήριξης που παρείχαν, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου σε συνδυασμούς αντίπαλους εκείνων που στήριξε το ίδιο το κυβερνών κόμμα। Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) η οποία συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη, στην Επιτροπή έφθασαν προτάσεις από τις κατά τόπους οργανώσεις, όπως τους είχε ζητηθεί να κάνουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου."

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: