Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Καμπανάκι» Προβόπουλου για επιθέσεις από τις αγορές


«Καμπανάκι» για νέο γύρο επιθέσεων από τις αγορές, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση το Μάρτιο χτύπησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι -εν όψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης- «εάν η όποια ευρωπαϊκή λύση είναι κατώτερη των προσδοκιών των αγορών, τότε να περιμένουμε πολύ αρνητικό δεύτερο γύρο από τις αγορές». Αντίθετα, «εάν τα πράγματα έλθουν θετικά, τότε η κατάσταση θα εξομαλύνεται έτη περαιτέρω».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι οι συγχωνεύσεις των τραπεζών είναι «αναγκαίες και αναπόφευκτες». Και προσέθεσε ότι «η ΤτΕ έχει κατ’ αρχήν τοποθετηθεί θετικά, διότι σε ένα δυσμενές περιβάλλον οι συγχωνεύσεις, αν είναι καλά σχεδιασμένες και με φιλικό τρόπο, θα σημαίνει ότι πετυχαίνονται σημαντικές συνέργειες και κατά τούτο αντιτιθέμεθα σε μη φιλικές συμφωνίες».

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπαινίσσεται κάτι σχετικά με την απόπειρα συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank। «Κανέναν υπαινιγμό για το deal Εθνικής - Alpha αφού δεν διαπίστωσα να είναι μη φιλικό. Τώρα το αν είναι θετικό να ενωθούν εις γάμου κοινωνία, αυτό εξαρτάται από τους μετόχους τους. Δεν μπορώ να αποφανθώ θετικά ή αρνητικά», τόνισε.

tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: