Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έρχεται αύξηση επιτοκίων στις 7 Απριλίου

Δεδομένη θεωρούν την απόφαση Τρισέ οι αναλυτές


Ο  επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας κ. Ζαν  Κλοντ Τρισέ http://img.protothema.gr/B543B733C40B26067B8B8EAFED31BB16.jpg

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ

Ως δεδομένη θεωρούν την αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων οι περισσότεροι αναλυτές, οικονομολόγοι και διαχειριστές κεφαλαίων που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν από το πρακτορείο πάνω από 80 οικονομολόγοι που απάντησαν, σε συντριπτικό ποσοστό, πως την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ της 7ης Απριλίου, τα επιτόκια του ευρώ θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης (0,25%) από τα σημερινά, ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 1%.

Για την ακρίβεια μόνον 4 εκ των ερωτηθέντων δεν «βλέπουν» αύξηση των επιτοκίων, ενώ ενδεικτικό είναι πως ΟΛΟΙ εκτιμούν ότι άπαξ και αρχίσει ο κύκλος ανόδου των επιτοκίων δεν θα … σταματήσει και πως έπεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Σε αυτό «ποντάρουν» 9 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα, ενώ σε ποσοστό 97% (!) οι οικονομολόγοι έκριναν πως θα επακολουθήσει και τρίτη αύξηση των ευρωεπιτοκίων έως την λήξη του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: