Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Με αμφισβήτηση της καταγραφής που έγινε στη «γιάφκα» συνεχίστηκε η δίκη των «Πυρήνων»

Τη Δευτέρα η συνέχεια

Αστυνομικοί έξω από την αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού
Αστυνομικοί έξω από την αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Ως πλαστή προσέβαλαν την έκθεση έρευνας και κατάσχεσης που αφορούσαν την έρευνα στην οικία Χατζημιχελάκη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατά τη διεξαγωγή της δίκης.

Αφορμή ήταν η κατάθεση της Αφροδίτης-Νίνας Χατζημιχελάκη, μητέρας του Μάνου Γιόσπα και θεία του Χάρη Χατζημιχελάκη, η οποία φέρεται (στην έκθεση) ότι ήταν παρούσα κατά την τριήμερη έρευνα στη «γιάφκα» όπου και γινόταν η καταγραφή.

Η μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν παρούσα μόνο τις πρώτες ώρες της έρευνας και στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι της, δηλαδή στον πρώτο όροφο, πάνω από την λεγόμενη «γιάφκα», καθώς βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την ίδια, δύο ημέρες αφότου ολοκληρώθηκε η έρευνα, αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής πήγε στο σπίτι της και της ζήτησε να υπογράψει την έκθεση κατάσχεσης, ένα δακτυλογραφημένο κείμενο 73 σελίδων το οποίο έφερε ως ημερομηνία δύο ημέρες νωρίτερα.

Η ίδια αρνήθηκε να το υπογράψει. Το έγγραφο έφερε την υπογραφή εννέα εισαγγελέων οι οποίοι, όπως αναφερόταν στην έκθεση, ήταν παρόντες κατά την καταγραφή. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι για τις ώρες που εκείνη ήταν παρούσα, δεν είδε εισαγγελείς.

Στη συνέχεια της συγκεκριμένης κατάθεσης οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση πλαστότητας του εγγράφου και ζήτησαν να κληθούν ως μάρτυρες οι εισαγγελείς που φέρονται να έχουν παραστεί στην εν λόγω έρευνα.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: