Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εγκατέλειψε τον Καντάφι ο υπουργός Εξωτερικών, αναζητά καταφύγιο στη Βρετανία

Αυτομόλησε στο Λονδίνο

Ο πρώην υπουργός, Μούσα Κούσα
Ο πρώην υπουργός, Μούσα Κούσα (Φωτογραφία: Reuters )
Τρίπολη, Λιβύη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα έφυγε μυστικά με ελβετικό αεροσκάφος από αεροδρόμιο της Τυνησίας με προορισμό το Λονδίνο.

Αν και η Λιβύη μίλησε για διπλωματική αποστολή, αποδεικνύεται ότι ο Μ.Κούσα παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, διαφωνώντας με τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων και αναζητά καταφύγιο στη Βρετανία.

Το τυνησιακό πρακτορείο που πρώτο μετέδωσε την είδηση, δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο ο Μ.Κούσα βρισκόταν στην Τυνησία, αν και από την Δευτέρα είχε μεταδώσει ότι ο Λίβυος ΥΠΕΞ είχε περάσει στη χώρα «για ιδιωτική επίσκεψη».

Μαζί του βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκά ζητήματα, Αμπντελάτι Λααμπίντι, ο οποίος όμως επέστρεψε στη Λιβύη την Τετάρτη.

Πηγή κοντά στον πρώην υπουργό, ξεκαθάρισε στο Reuters ότι ο Κούσα εγκατέλειψε το καθεστώς του Καντάφι.

«Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. Δεν υποστήριζε τις επιθέσεις εναντίον αμάχων», πρόσθεσε. «Αναζητά καταφύγιο στη Βρετανία και ελπίζει ότι θα τύχει καλής μεταχείρισης».

Το Λονδίνο δήλωσε αρχικά άγνοια για το γεγονός. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου δήλωσε «πρώτη φορά το ακούω» όταν έγινε γνωστή η είδηση της πτήσης.

Αργότερα όμως το Φόρειν Όφις επιβεβαίωσε την είδηση της παραίτησης, σημειώνοντας ότι ο Κούσα «ταξίδεψε αυτοβούλως» ενθαρρύνοντας μάλιστα όσους βρίσκονται στο κύκλο του Καντάφι να εγκαταλείψουν το Λίβυο ηγέτη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: