Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ενσωμάτωση κανόνων για βιώσιμα δημοσιονομικά προτείνει η ΕΕ εν όψει της Συνόδου Κορυφής

«Κάθε κράτος θα επιλέξει μόνο του»

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι κάθε κράτος θα επιλέξει τις δικές του λύσεις για τους δημοσιονομικούς κανόνες
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι κάθε κράτος θα επιλέξει τις δικές του λύσεις για τους δημοσιονομικούς κανόνες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Τα κράτη της Ευρωζώνης οφείλουν να εντάξουν στην εθνική τους νομοθεσία κανόνες για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών τους, όπως έχουν προτείνει η Γαλλία και η Γερμανία, σύμφωνα με προπαρασκευαστικό έγγραφο της ΕΕ, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, εν όψει της Συνόδου
Κορυφής στις 24-25 Μαρτίου.

Το τετρασέλιδο έγγραφο έχει συνταχθεί από τα επιτελεία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση δημοσιονομικών κανόνων, στο έγγραφο αναφέρεται ότι κάθε κράτος θα επιλέξει τις δικές του λύσεις.

«Η ακριβής διατύπωση των κανόνων θα πρέπει να αποφασιστεί από κάθε χώρα (π.χ. θα μπορούσε να λάβει τη μορφή 'φρένου χρέους', κανόνων για πρωτογενή πλεονάσματα ή όρων για τις δαπάνες)».

»Κράτη-μέλη της Eυρωζώνης [...] θα πρέπει να διατηρήσουν το δικαίωμα της επιλογής του συγκεκριμένου (νομοθετικού) μέσου που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα είναι επαρκώς δεσμευτικό», προστίθεται στο έγγραφο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: