Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σε δημόσια γη στην Ηλεία χτίζουν εξοχικές κατοικίες προς πώληση!



Δημόσιες εκτάσεις στον Καϊάφα περιλαμβάνονται στα "φιλέτα" που η κυβέρνηση θέλει να χτίσει και να πουλήσει για να μειώσει το χρέος.

Ένα νέο «κύμα» πληροφοριών περί τουριστικής αξιοποίησης δημόσιων εκτάσεων στην Ηλεία, μαζί με άλλες περιοχές της χώρας, στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης πόρων για...

μείωση του δημόσιου χρέους, βρίσκεται στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται σε σχέδιο κατασκευής εξοχικών κατοικιών σε παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες θα πωλούνται σε ξένους –ως επί το πλείστον- αγοραστές, με στόχο μέσα σε επτά χρόνια το κράτος να έχει κερδίσει περί τα 35 δις ευρώ. Το όφελος από το πρόγραμμα αυτό θα είναι διπλό: αφενός θα υπάρξει ανάπτυξη με τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και απορρόφηση μέρους των ανέργων, αφετέρου θα υπάρξουν έσοδα από τις πωλήσεις.

Για την Ηλεία, το δημοσίευμα αναφέρει τρεις περιοχές: Κουνουπέλι, Καϊάφα και Ζαχάρω. Ωστόσο και στην περίπτωση αυτή οι τοπικές κοινωνίες φαίνεται να μην έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, ούτε και έχει αποσαφηνιστεί το πού ακριβώς βρίσκονται αυτά τα «φιλέτα» που προορίζονται να οικοδομηθούν και να πουληθούν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «τα επόμενα επτά χρόνια μπορούν να χτίζονται ετησίως σε οργανωμένο περιβάλλον περίπου 100.000 εξοχικές κατοικίες των 100 τ.μ. που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους αγοραστές, κατά προτίμηση Ευρωπαίους, οι οποίοι με διάφορους τρόπους εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί έως τώρα επειδή τα προσφερόμενα ακίνητα έχουν προβλήματα νομιμότητας, είναι χτισμένα κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εκτάσεις ιδιοκτησιακά αμφισβητούμενες.

Το σχέδιο φαντάζει μεγαλεπήβολο, αλλά, κατά τα φαινόμενα, είναι το μόνο ικανό να φωτίσει το σκοτεινό μνημόνιο, να το μεταμορφώσει από μισητό κατασκεύασμα σε ευκαιρία για τη χώρα και την οικονομία της. Η ιδέα, το όλο σχέδιο, διαμορφώθηκε, υπό το κράτος πανικού- τότε που όλοι, σοκαρισμένοι από τις αντιδράσεις για τα 50 δισ. ευρώ, θεώρησαν ότι πωλείται ολοκληρωτικά η Ελλάδα-, από εξωτερικούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, από πρόσωπα που κατέχουν τα ζητήματα ιδιοκτησίας και έχουν εμπνευσθεί ολοκληρωμένα σχέδια οργανωμένης οικοδόμησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υιοθετήθηκε από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση –πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- προτίθεται να χωροθετήσει ζώνες εξοχικής παραθεριστικής κατοικίας σε όλη τη χώρα καλύπτοντας όχι μόνο δημόσιες, αλλά και συνορεύουσες ιδιωτικές εκτάσεις। Επίσης, θα επιβάλει κατά περίπτωση αυστηρούς κανόνες δόμησης, με μικρή κάλυψη, ώστε να μην προσβάλλεται το περιβάλλον- αντιθέτως, να δημιουργούνται συνθήκες ανάδειξης και προστασίας του. Γεγονός το οποίο, κατά την εκτίμηση των εμπνευστών του σχεδίου, θα καταστήσει την επένδυση ελκυστική και εύκολα εμπορεύσιμη.
http://www.iliatora.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: