Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Υπό το φόβο της Τρόικας «ψάχνονται» για το «ένα προς πέντε»

Εγκύκλιος Ντόλιου


http://img.protothema.gr/8AAF95DD4F616E0F8FAB0FD433677D80.jpg
Υπό το φόβο της Τρόικας, στελέχη της οποίας -όχι οι επικεφαλής- βρίσκονται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να ακούσουν τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ύψους άνω των 25 δισ. ευρώ, αλλά και για να διαπιστώσουν την πορεία της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, έστειλε εγκύκλιο, με την οποία ζητά στοιχεία με τις προσλήψεις και αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το α' τρίμηνο του 2011 από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο του ένα προς πέντε, «πρέπει στο τέλος κάθε τριμήνου να αποστέλλεται εγκαίρως ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων και των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), καθώς και οι υπηρετούντες στο τέλος του τριμήνου».

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι, εκτός των γνωστών στοιχείων (προσλήψεις, αποχωρήσεις, υπηρετούντες), θα καταχωρούνται και στοιχεία μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού τόσο στο στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) όσο και στο διευρυμένο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ κ.λπ.). Οι μετατάξεις μάλιστα από το διευρυμένο δημόσιο τομέα προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου θεωρούνται νέες προσλήψεις και ως τέτοιες θα καταχωρούνται στις σχετικές καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: