Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις αποκρατικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Αλλεπάλληλες οι συσκέψεις

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Σύσκεψη για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προσαρμογής και τις αποκρατικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου και Χρ. Πρωτόπαπας, καθώς και η γενική γραμματέας του πρωθυπουργού Ρ.Βάρτζελη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου, καθώς πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων μέσω του νομοσχεδίου για το θεσμό της Επιφάνειας και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012 - 2015.

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να φτιάξει ένα πολιτικό κέλυφος, προκειμένου να αιτιολογήσει με πειστικό τρόπο στην κοινή γνώμη αλλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της την αναγκαιότητα αυτών των πρωτοβουλιών οι οποίες αντικειμενικά έχουν μεγάλο πολιτικό βάρος.

Έτσι, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επανειλημμένες συσκέψεις με τους υπουργούς, τους επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους συνεργάτες του, ώστε να ετοιμαστεί ένας «οδικός χάρτης» για το προσεχές κρίσιμο διάστημα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: