Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στο εδώλιο 15 άτομα για το σκάνδαλο των ομολόγων

«Συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση»


http://img.protothema.gr/F209C7C77C880D1DDEFBA704C5BE3995.jpg
Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για 15 συνολικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», οι πρόεδροι και υπεύθυνοι των ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΕΑΥΦΕ, δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη αφορά το «κρυφό» ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή σε δίκη των Γεώργιου Αποστολίδη, Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Θεόδωρου Πρινιωτάκη, Γεώργιου Παπαμαρκάκη, Αγάπιου Σημαιοφορίδη, Παναγιώτας Καραδήμα, Παναγιώτη Δεμέστιχα, Γεώργιου Κονιδάρη, Κωνσταντίνου Χρηστίδη, Χαράλαμπου Αδαμόπουλου, Αβραάμ Σαββίδη, Νίκου Μπούγου, Ευγένιου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Λιάτη και Άγγελου Λιάτη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 15, για τους οποίους ο κ. Λιόγας ζητά να παραπεμφθούν στο ακροατήριο, είναι πολύ βαριές -οι περισσότερες σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, οι 15 αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατά συναυτουργία, της άμεσης και απλής συνέργειας σε απάτη, της απιστίας στην υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, της υπόθαλψης εγκληματία-καταχραστή του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.

«Συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση»

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι οι τρεις εκπρόσωποι της «Ακρόπολις», Γ. Αποστολίδης, Σ. Πρινιωτάκης και Θ. Πρινιωτάκης, καθώς και ο Γεώργιος Παπαμαρκάκης, «από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007 συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση».

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους και τώρα ο κ. Λιόγας ζητά την παράταση της προφυλάκισής τους.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας προτείνει να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες ο υπεύθυνος του ΤΣΕΥΠ.

Τέλος, αποδίδει στον πρώην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιο Παπαδόπουλο, το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: