Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ακόμα και συγκυβέρνηση εξετάζει να προτείνει ο πρωθυπουργός...



Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός αποκλείοντας στην παρούσα φάση το σενάριο των πρόωρων εκλογών συζητά να ... προτείνει και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τα κόμματα που θα συμφωνήσουν, καθώς και το ενδεχόμενο να μεταβούν από κοινού στην τρόικα προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν τμήμα του Μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμού υπουργών κοινής αποδοχής που θα αναλάβουν κρίσιμους τομείς της κυβερνητικής δράσης, όπως π.χ. οι αποκρατικοποιήσεις.

Πολλά θα κριθούν και από τη στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό θεωρείται ότι συμμετέχουν τόσο η κυρία Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου επέμενε στη συνάντηση μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και στις πιέσεις των δανειστών για σκληρά μέτρα, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφραστεί υπέρ της συναίνεσης στις τελευταίες συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
θέμα:

Στη σύσκεψη, την πραγματοποίηση της οποίας αποκάλυψε πρώτο το real.gr, θα μετάσχουν: ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη σύσκεψη δεν θα κληθούν ο κ. Φώτης Κουβέλης και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία δεν διαθέτουν κοινοβουλευτικές ομάδες. Είναι σαφές ότι δεν πραγματοποιηθεί η αυριανή προ Ημερησίας Συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό που είχε ζητήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


Γ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Δρούτσας στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Δρούτσας αναμένεται να συμμετάσχουν στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Οι δύο υπουργοί θα ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για τις επαφές που είχαν χθες στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: