Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: «Θα κάνω σκληρή αυτοκριτική»

newpost.gr

Παπανδρέου: «Θα κάνω σκληρή αυτοκριτική»
Μετά τις δηλώσεις Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε στο γραφείο του τους στενούς του συνεργάτες. Τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Παύλο Γερουλάνο, τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Μιχάλη Καρχιμάκη, τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, τον Κώστας Θέο και τον Νίκος Αθανασάκη. Η σύνθεση και μόνο αποκαλύπτει ότι το θέμα της συζήτησης είναι άκρως… παπανδρεϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr ο πρωθυπουργός:


* Ανακοίνωσε στους συνεργάτες του πως στο συμβούλιο των αρχηγών θα κάνει γενναία αυτοκριτική.
* Ανακοίνωσε στους συνεργάτες του πως θα προτείνει κοινό ανακοινωθέν και θέματα συμφωνίας όλων ή μερικών
κομμάτων.

* Ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι έχει έτοιμο κατάλογο προσώπων κοινής αποδοχής, για να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση με ευρύτερη στήριξη τις ερχόμενες 15 ημέρες.

Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι να κάνει μία κίνηση που δε θα μπορεί να την απορρίψει ο Αντώνης Σαμαράς και αν το κάνει να είναι αυτός που θα έχει την ευθύνη των εκλογών.

Η διαρροή των σχετικών πληροφοριών έχει δημιουργήσει πανικό στο ΠΑΣΟΚ. Τα πορτοκαλί έχουν ανάψει με τους
υπουργούς να ψάχνουν ποιοί θα είναι αυτοί που θα παραχωρήσουν τη θέση του σε τεχνοκράτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα του πρωθυπουργού είναι ο Τάκης Αράπογλου, ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο Γιάννης Στουρνάρας κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη απόλυτη μυστικότητα. Έχει απλώσει τον τραχανά και θέλει να μπορεί να τον μαζέψει ή να τον απλώσει κι άλλο, ανάλογα με την τροπή που θα πάρει η συζήτηση στο συμβούλιο των αρχηγών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιαπωνία όσοι πολιτικοί κλέβουν ή με τις πράξεις ή τις παρακλείψεις τους προκαλούν κακό στην κοινωνία, κάνουν χαρακίρι.
Στη Ρωσία αυτοκριτική κάνουν όσοι κάνουν λάθη-όσοι κλέψανε εκτελούνται.
Στην Κίνα το ίδιο με τη Ρωσία.
Στην Ελλάδα οι πολιτικοί κλέβουν ανενόχλητα. Αν αποκαλυφτούν, στέλνονται από τους αρχηγούς τους στα σπίτια τους για να φάνε τα κλεμένα με την ησυχία τους.
Και ο συρφετός τα βλέπει και τα δέχεται όλα αυτά.
Ο συρφετός όμως αυτός, όταν του πούνε κάποιοι, κατεβαίνει και στο Σύνταγμα. Και παίζει τις κουμπάρες (ζήτησαν λέει και δημοψήφισμα με τέσσερα ερωτήματα!... τίποτ' άλλο;...)
Γιώργης Χολιαστός