Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σαμαράς: «Δεν στηρίζω το αποδεδειγμένα λάθος» - Ικανοποίηση Καραμανλή

newpost.gr

Σαμαράς: «Δεν στηρίζω το αποδεδειγμένα λάθος» - Ικανοποίηση Καραμανλή
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και με το νου στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έστειλε σήμερα ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους ευρωβουλευτές του κόμματος ξεκαθάρισε- για άλλη μία φορά- πως δεν πρόκειται να στηρίξει το «αποδεδειγμένα λάθος»


«Βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση, δεν μπορούμε, όμως, να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

«Συναινούμε στο στόχο, δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό, δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα».

Στη συνέχεια καυτηρίασε τα διλήμματα των τελευταίων ημερών:

«Σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές! Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου; Τους το λέω από τώρα: Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία!
Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε που πατάμε και που πάμε: Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενός Μνημονίου, που αποδεδειγμένα, πλέον δεν βγαίνει και δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση. Σεβόμαστε τους εταίρους μας, αλλά και ζητούμε το σεβασμό τους. Τους βλέπουμε ως εταίρους. Όχι ως δανειστές. Εμείς πρώτοι θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ «επικροτεί τη σημερινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά και συμφωνεί ότι σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιαστικά διήμματα του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του»

Δεν υπάρχουν σχόλια: