Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το Μαξίμου φουντώνει σενάρια και φήμες για ανασχηματισμό

newpost.g
Το Μαξίμου φουντώνει σενάρια και φήμες για ανασχηματισμό
Όπως όλα δείχνουν ο κύβος ερρίφθη. Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα φτάνει την Τρίτη στην Αθήνα και στο μικροσκόπιο του μπαίνουν υπουργεία, έσοδα και έξοδα καθώς και οι μειώσεις δαπανών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Παπανδρέου μετά τους ελέγχους αυτούς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.


Η χρονική διάρκεια των αλλαγών τοποθετείται αμέσως μετά την κατάθεση του Mεσοπρόθεσμου Σχεδίου στη Βουλή καθώς και τη ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Οι αλλαγές ξεκινούν από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετατίθεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη θέση του τοποθετείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νυν υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με τις αναφορές και τις τοποθετήσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα για την οικονομική ανάπτυξη, έχει ήδη δείξει ότι επιθυμεί μία τέτοιου είδους αλλαγή

Είναι φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί μετά τη λιτότητα που εφάρμοσε ο κ. Παπακωνσταντίνου να εφαρμοστούν πολιτικές ανάπτυξης από τον κ. Βενιζέλο.

Αλλαγές προβλέπονται και στο Υπουργείο Υποδομών. Ο Δημήτρης Ρέππας μετατίθεται στο Μέγαρο Μαξίμου σε θέση συντονιστή, κίνηση την οποία επιθυμεί και ο ίδιος. Υπό την ευθύνη του θα είναι ο καλύτερος συντονισμός των υπουργών της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια αλλαγές ετοιμάζονται και στο επικοινωνιακό επιτελείο. Ο Γιώργος Πεταλωτής δεν θα μετακινηθεί, ωστόσο με την «άφιξη» του Δ. Ρέππα η θέση ενισχύεται.

Μετακίνηση προβλέπεται και για το Χάρη Παμπούκη που, κατά πάσα πιθανότητα, αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. Μία τέτοιου είδους αλλαγή όμως «θα κλειδώσει» εφόσον βρεθεί άλλη θέση για το Δημήτρη Δρούτσα - διαφορετικά και οι δύο θα παραμείνουν στον ίδιο χώρο ευθύνης.

Η πόρτα του υπουργικού γραφείου κλείνει οριστικά για τη Βάσω Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός αφήνει την βουλευτή τελικά εκτός υπουργικού συμβουλίου μετά τις αντιδράσεις της κατά της οικονομικής πολιτικής και της επίθεσής της κατά του «Τσάρου» της οικονομίας.

Προβληματισμοί επικρατούν ωστόσο για τη μετακίνηση του, πρώτου την τάξη υπουργού, Γιάννη Ραγκούση - γεγονός που και ο ίδιος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διαισθανθεί εξαιτίας της κόντρας του με τους κ.κ. Παπουτσή και Βενιζέλο.

Με τις αλλαγές αυτές ο κ. Παπανδρέου στοχεύει να μηδενίζει το κοντέρ, να αρχίσει από την αρχή με μία νέα κυβέρνηση, η οποία όπως επισημαίνει και ο ίδιος χρειάζεται καινούργιες αντοχές. Αλλαγές θα υπάρξουν και σε άλλα υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: