Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Θέλει κι άλλη επιμήκυνση στο δάνειο ο Παπακωνσταντίνου

Δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος στην οικονομική πολιτική


http://img.protothema.gr/09CD1A8F44F17A36481C281A3D369066.jpg
Ακόμη καλύτερη διευθέτηση του δανείου των 110 δισ. ευρώ θέλει η Αθήνα, όπως τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την παρουσίαση του σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στη γαλλική Liberation, τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε ότι αφορά τις συζητήσεις για επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κάποια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την επιπλέον επιμήκυνση των 110 δισ., με αφορμή τις δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα Liberation, τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και πρόσθεσε ότι «εξέφρασα την ελπίδα να έχουμε ακόμα καλύτερη διευθέτηση του χρέους των 110 δισ. ευρώ» στο απώτερο μέλλον.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί αναδιάρθρωσης, τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση το έχει πει και το έχει διαλαλήσει: Δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση, δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα».

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το Reuters, ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, δήλωσε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι διατηρήσιμο και δεν υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης και ότι μία καλύτερη λύση θα ήταν η καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου των 110 δισ. που έχει λάβει η χώρα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Κάποιοι πιστεύουν πως η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη. Όμως, υπάρχουν και αυτοί που έχουν ποντάρει πολλά κεφάλαια σε μια ελληνική χρεοκοπία. Αυτό εξηγεί τις γελοίες φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης», τόνιζε στη Liberation ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: