Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Άλλα περίμενε ο Σαμαράς και αναρωτιέται για τον λόγο της σύσκεψης των αρχηγών

newpost.gr

Άλλα περίμενε ο Σαμαράς και αναρωτιέται για τον λόγο της σύσκεψης των αρχηγών
Ανάμεικτα συναισθήματα καταγράφονται στην Συγγρού, μετά την ολοκλήρωση της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι προσδοκίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν τοποθετηθεί αρκετά ψηλά μετά και τις διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, περί προθέσεων του πρωθυπουργού να «βάλει αρκετό νερό στο κρασί του», να προχωρήσει σε γενναία αυτοκριτική για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, ακόμη και να έρθει κοντύτερα στις «γαλάζιες προτάσεις» για τα φορολογικά, σημείο που εξ’ αρχής αποτελούσε την «κόκκινη γραμμή» για την ΝΔ.

«Άλλα περίμενα» σχολίασε ο Α. Σαμαράς συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, λίγο πριν προχωρήσει στη δημόσια δήλωσή του αναφορικά με τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου. Και πρόσθεσε, σχολιάζοντας την εισαγωγική τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου ότι σκοπεύει να προχωρήσει είτε με τη συναίνεση των υπολοίπων είτε χωρίς αυτή, πως «όλοι ρωτήσαμε τότε, ποιος ο λόγος της σημερινής συνεδρίασης;».

Το φορολογικό ήταν και παρέμεινε το βασικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων εξουσίας. «Θες συναίνεση;» απευθύνθηκε ο κ. Σαμαράς στον κ. Παπανδρέου. «Θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με βασικό κορμό το «Ζάππειο ΙΙ». Αλλά το φορολογικό δεν το διαπραγματεύομαι». «Δε θα εγκριθεί από την Τρόικα» αντέτεινε ο Πρωθυπουργός. «Ας συμφωνήσουμε εμείς οι δύο και μετά πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε με την Τρόικα» είπε ο κ. Σαμαράς, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι της αδιαλλαξίας στην κυβέρνηση.

Σημείο επαφής ανάμεσα σε Παπανδρέου- Σαμαρά εντοπίστηκε –όπως αναμενόταν- μόνο στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και στην τοποθέτηση τεχνοκρατών που θα «τρέξουν» μεμονωμένα το κάθε project. «Πολύ ευχαρίστως, αρκεί να γίνει με διαφάνεια. Να το περάσουμε μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Εγώ τέτοιες ιδεοληψίες δεν έχω» απάντησε στον Πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: