Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Δεν κινδυνεύει η πέμπτη δόση», καθησυχάζει ο Παπακωνσταντίνου μετά το Συμβούλιο αρχηγών

Υπάρχουν «σημεία επαφής με τη ΝΔ»

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Την βεβαιότητά του ότι η πέμπτη δόση θα δοθεί, αφότου συνεκτιμηθούν και τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ασφαλώς και η συναίνεση στην Ελλάδα είναι το μέγα ζητούμενο για τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όμως σημείωσε ότι ακόμη και μετά τη συνάντηση των αρχηγών δεν έχει διαμορφωθεί δραματικό κλίμα και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία επαφής και δυνατότητες επί της ουσίας συνεννόησης.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. «Το κλίμα δεν είναι ψυχροπολεμικό - από εμάς δεν έχει τελειώσει το θέμα της συνεννόησης», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι, μετά το συμβούλιο.

Κατά την εκτίμησή τους το κλίμα και η συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης από τους πολιτικούς αρχηγούς, άφηνε κάποιες «χαραμάδες» συζήτησης, χωρίς, όμως, να σημειώνεται συνολική μετατόπιση των αρχηγών από τις θέσεις τους.

Για «σημεία σύγκλισης» και καλό κλίμα στο συμβούλιο μιλούν άλλωστε και πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τον Ιούνιο οι κρίσιμες αποφάσεις

Με βάση τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, οι αποφάσεις με βάση και τα νέα δεδομένα, θα ληφθούν είτε στο έκτακτο συμβούλιο του Eurogroup γύρω στις 10 Ιουνίου, είτε στο τακτικό Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 του μηνός.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι ορόσημο εξακολουθεί να αποτελεί η Σύνοδος του Ιουνίου, στην οποία πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν συνολικότερες αποφάσεις και όχι μόνον αυτές που αφορούν την Ελλάδα.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: