Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μυστικό ταξίδι κλιμακίου της DT στην Αθήνα, πριν την επιστολή Παπακωνσταντίνου

Επίσκεψη-αστραπή

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα -προς απόδειξη της σημασίας που δείχνει η Deutsche Telekom στην επένδυση που έκανε στον ΟΤΕ- πραγματοποίησε την Τρίτη υψηλόβαθμο κλιμάκιο του γερμανικού οργανισμού.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρενέ Όμπερμαν, είχε ενημερωτική συνάντηση για τα ζητήματα του ΟΤΕ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Μ. Τσαμάζ.

Η γερμανική αποστολή, όπως επισημαίνουν πηγές από τη Βόννη, πραγματοποίησε την εν λόγω αποστολή στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης που διοργανώνει η DT σε χώρες, όπου διατηρεί επενδύσεις. Και φέτος, λένε οι ίδιες πηγές, επελέγη η Ελλάδα, σε μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας που έχει ο ΟΤΕ για την DT.

Αν και η άφιξή τους παρέμεινε μυστική, γεγονός που πυροδότησε ποικίλλες συζητήσεις, εν τούτοις, όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, δεν πραγματοποιήθηκε κάποια συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης.

Πάντως, 24 ώρες μετά την αναχώρησή τους, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε επιστολή προς τη διοίκηση της DT, επισημαίνοντας την πρόθεση του Δημοσίου να πωλήσει τα ποσοστά του στον ΟΤΕ.

Ωστόσο, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό που επιθυμεί να πωλήσει το Δημόσιο, κάτι που θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: