Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παραμένει στην ατζέντα του πρωθυπουργού η προσπάθεια εξέρευσης συναίνεσης

Νέες πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός με τον κ. Δρούτσα και τον κ. Πεταλωτή επιστρέφουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Ο πρωθυπουργός με τον κ. Δρούτσα και τον κ. Πεταλωτή επιστρέφουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Νέες πρωτοβουλίες συναίνεσης αναμένεται να αναλάβει εντός των επομένων ημερών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας να «στριμώξει» τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την αδυναμία συναίνεσης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής.

Όπως ανέφεραν στα Νέα Σαββατοκύριακο συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, «ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο», καθώς οι πιέσεις για συναίνεση στα δύο μεγάλα κόμματα είναι μεγάλες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, αμέσως μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εξέφρασε τη «λύπη της Κομισιόν» για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση στο συμβούλιο και κάλεσε σε συνέχιση της προσπάθειας.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε: «Και μετά τη σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι επί της ουσίας υπάρχουν πολλά, στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι δεν υπήρξε «ναυάγιο», αλλά αρκετές «χαραμάδες» από τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Υποστηρίζουν ότι, εκτός των κομμάτων της Αριστεράς, οι αρχηγοί δεν έκλεισαν την πόρτα της συνεννόησης και από την εξέλιξη της συζήτησης φάνηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πολλά πράγματα μπορεί να ξεκαθαριστούν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: