Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τη Δευτέρα και επισήμως η παραπομπή του Ακη...



Σε εξέλιξη είναι από χθες η τυπική, όπως τη χαρακτήρισαν πολλοί βουλευτές, διαδικασία της παραπομπής του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το... σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από μέλη της επιτροπής, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επισήμως η παραπομπή με ενδείξεις του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη ομόφωνα και ενδεχομένως με κοινό πόρισμα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ ενδεχομένως το ΚΚΕ να προσθέσει και το αδίκημα της απιστίας. Η εξέλιξη αυτή δεν φάνηκε να εξέπληξε στο παραμικρό το περιβάλλον του πρώην υπουργού καθώς, όπως είπαν, «γι' αυτό έστησαν την προανακριτική».

Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, «η Βουλή δεν ασκεί πολιτικές διώξεις κάτω από νομικό μανδύα, αλλά είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τις παρανομίες απ' όπου και αν προέρχονται. Η Επιτροπή διερεύνησε και συγκέντρωσε αποδεικτικό υλικό και σχημάτισε την άποψη ότι από το υλικό αυτό προκύπτουν επαρκείς και σοβαρές ενδείξεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων».

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας με δημοσιογράφους σημείωσε ότι «δεν έχουμε το άνοιγμα των λογαριασμών που έχουμε ζητήσει» και κατηγόρησε την αντεισαγγελέα κυρία Παπανδρέου ότι «έδρασε με περίεργο τρόπο γιατί, ενώ έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, συνέχισε να καλεί μάρτυρες ανωμοτί δίνοντάς τους, τη δικονομική προστασία να μην καταθέσουν στη Βουλή».
enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: