Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Παμπούκης: Συγνώμη στον λαό, αλλά...

newpost.gr

Παμπούκης: Συγνώμη στον λαό, αλλά...
O υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης τονίζει συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ότι τα επαχθή μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας.

«Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία, κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας», λέει στη συνέντευξή του ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως «οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός» συμπληρώνοντας ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο Χ. Παμπούκης υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως «επιχειρούμε μια διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μια νέα πορεία» και δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα μιλώντας για λάθη. «Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους» λέει ο υπουργός.

Αναφερόμενος μάλιστα στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά πως «υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: