Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» για τη δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση

Στους δρόμους για 12η ημέρα

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του Σαββάτου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Για την δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα ετοιμάζονται οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες.

Πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας αναμένεται να βρεθούν στο Σύνταγμα, ενώ η κινητοποίηση θα μεταδίδεται ζωντανά, μέσω Διαδικτύου, στην Ισπανία.

Στόχος των «Αγανακτισμένων» είναι η συγκέντρωση να ξεπεράσει σε συμμετοχή αυτήν της περασμένης εβδομάδας και να βγουν στους δρόμους της Αθήνας πάνω από 100.000 πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του κινήματος επισκέπτονται γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους κατοίκους.

Το Σάββατο, για ενδέκατη ημέρα, οι «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο. Στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, επί της Αμαλίας, πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.

Στην κάτω πλευρά της πλατείας, ομάδες αυτοοργάνωσης επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου» καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου» όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους «Αγανακτισμένους», οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να μετατρέψουν σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 16:00) την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης «Εκκλησίας του Δήμου».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: