Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα: Και τώρα μιλάει ο λαός!

newpost.gr

Σύνταγμα: Και τώρα μιλάει ο λαός!
Διεξάγεται από τις 18.00 η δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν για δωδέκατη μέρα τις κινητοποιήσεις τους στην πλατεία Συντάγματος, στον Λευκό Πύργο και σε πολλά σημεία στην Ελλάδα.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι πάνω από 100.000 άτομα θα συρρεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ έχουν καλέσει μέσω των ιστοσελίδων δικτύωσης τους πολίτες από όλη τη χώρα να δώσουν το παρών. Oι μέχρι στιγμής πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για πάνω από 200.000 άτομα.

Έλληνες από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας έχουν έρθει με πλοία και λεωφορεία για να ενωθούν με τους χιλιάδες Αθηναίους.

Κλειστές είναι η Αμαλίας, η Β. Σοφίας και όλοι οι δρόμοι γύρω απο το Σύνταγμα, ενώ δρακόντια είναι και τα μέτρα αστυνόμευσης. Μπροστά απο το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.



Στη Θεσσαλονίκη έγινε μηχανοκίνητη πορεία για την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του Λευκού Πύργου. H συγκέντρωση του κόσμου στον Λευκό Πύργο είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα, διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης. Στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 αγανακτισμένοι, οι οποίοι μάλιστα φόρεσαν καρναβαλικές μάσκες με τις φιγούρες του Πάγκαλου και της Μέρκελ. To ίδιο έντονη είναι η κατάσταση και στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας. Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί, φωνάζοντας συνθήματα ενώ μαζί τους διαδηλώνουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση στην Ελλάδα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Indignados.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου», καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου», όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.





Σχετικές φωτογραφίες:



syntagma1.jpgsyntagma2.jpgsyntagma3.jpgsyntagma4.jpgsyntagma5.jpgsyntagma6.jpgsyntagma7.jpgsyntagma8.jpgsyntagma9.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: