Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

«Όχι» στην αναδιάρθρωση, «ναι» στα ευρω-ομόλογα από τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ...



Έκκληση να σταματήσει η φημολογία για το ενδεχόμενο εξόδου ενός κράτους από την ευρωζώνη απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς. Μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 24, τόνισε επίσης ότι η... αναδιάρθρωση χρέους θα πρέπει να παραμείνει ταμπού για τις χώρες του ευρώ. Τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρω-ομολόγων.
Υποστήριξε ότι αρχίσει να συζητείται ανοιχτά η αναδιάρθρωση οι Βρυξέλλες θα στείλουν μήνυμα στις αγορές ότι τα πράγματα ειναι εξαιρετικά δύσκολα. "Πρέπει να πάψουμε να επιτρέπουμε να ακούγονται διαδόσεις για την έξοδο μίας χώρας, για την αναδιάρθρωση του χρέους", είπε.

Άφησε αιχμές ότι υπάρχουν κύκλοι που δεν επιθυμούν να δουν την ευρωζώνη να αναπτύσσεται.

Ανέφερε ότι Ελλάδα, Ιρλανδία και Ποροτογαλία πρέπει να κάνουν σημαντικές προσπάθειες για να τιθασεύσουν τα δημόσια οικονομικά τους. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν πρέπει να υιοθετηθούν κοινωνικά μη αποδεκτές προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αποδοτικές και θα κατέστρεφαν τις προοπτικές ανάπτυξης των προβληματικών οικονομιών.

Γι' αυτό επανέλαβε την πρότασή του για την έκδοση "πραγματικών ευρω-ομολόγων", στα πρότυπα αυτών που εκδίδουν οι ΗΠΑ. Αυτή "η ευρωπαϊκή λύση (...) θα αποδείξει την ενότητα της ευρωζώνης", υποστήριξε.
enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: