Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

«Βουτιά» για τα χρηματιστήρια Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και το ευρώ...Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς οι επενδυτές φοβούνται επέκταση της κρίσης χρέους. Σημαντική ήταν και η υποχώρηση του ευρώ έναντι το δολαρίου, καθώς η ισοτιμία διαμορφώθηκε σε 1,4028 δολάριο από το επίπεδο του 1,4263 δολαρίου που είχε ...


κλείσει το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ενδεικτικό τνω πιέσεων είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές στράφηκαν στο ελβετικό φράγκο, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να διαμορφωθεί σε νέο υψηλό επίπεδο έναντι του ευρώ (1,17).

Ο FTSEMib, βασικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, έχανε τις απογευματινές ώρες τουλάχιστον το 4% της αξίας του εξαιτίας επενδυτικών φόβων ότι η κρίση χρέους θα επεκταθεί και στην Ιταλία. Στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης έχανε σε σύγκριση με την Παρασκευή το 4,32% της αξίας του, περιοριζόμενος στις 18.226 μονάδες με ιδιαίτερη κάμψη των μετοχών στον τραπεζικό τομέα.

Η Unicredit την ίδια ώρα έχανε 5,93% σε σχέση με την Παρασκευή κι υποχωρούσε στα 1,159 ευρώ, παρά την προσπάθεια της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να περιοριστούν πολύ οι πωλήσεις, προκειμένου να παταχθεί η άκρατη κερδοσκοπία και να μειωθεί η έντονη μεταβλητότητα αξιών.

Οι Banca Popolare de Milano και Banco Popolare περιορίζονταν αντίστοιχα στο 1,433 ευρώ (-6,52%) και 1,354 ευρώ (-4,65%). Ενώ στο 3,47% είχε υποχωρήσει ο δείκτης FTSEMib την Παρασκευή.

Η Άγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε σήμερα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παροτρύνοντάς τον να υποβάλει προς έγκριση στο κοινοβούλιο το συντομότερο, τα μέτρα λιτότητας που το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την 30ή Ιουνίου, "ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: