Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μαύρη ημέρα στην ιστορία της Κύπρου, δήλωσε ο Δημ.Χριστόφιας

Στον τόπο της καταστροφής

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Λευκωσία, Κύπρος
«Αυτή η ημέρα καταγράφεται ως άλλη μια ακόμα μαύρη ημέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και για τον λαό μας» δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, στη ναυτική βάση στο Ζύγι.

«Συνταραχθήκαμε από το γεγονός, από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των ανθρώπων που, εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση, έχασαν τη ζωή τους.

» Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται, όσο μεγάλες κι αν είναι. Οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέφυγε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς -όπως είπε- επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Το σημείο επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Περιγράφοντας την κατάσταση, μίλησε για όλεθρο. «Είναι μία εικόνα ολέθρου» είπε στο ΡΙΚ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους οικείους τους.

Συγκλονισμένος για την τραγωδία που έπληξε την Κύπρο από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση Ζυγίου, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Ανείπωτη είναι η θλίψη και η οδύνη μας για το κακό που μας βρήκε. Πρόσωπα αγαπημένα, χάθηκαν τόσο άδικα και τραγικά, ενώ άλλα πολλά τραυματίσθηκαν και σηκώνουν το σταυρό της δικής τους φοβερής δοκιμασίας, δίνοντας τη μάχη για τη ζωή τους» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τονίζει την ανάγκη για ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης και διαβεβαιώνει ότι «η Εκκλησία της Κύπρου και ο ίδιος προσωπικά, στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα στους συγγενείς των αδικοχαμένων αδελφών μας και συμμετέχουν ολόψυχα στον αβάστακτο πόνο τους».

Εκφράζει, επίσης, την αγάπη και συμπαράστασή του προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των τραυματιών.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: