Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

http://www.spitogatos.gr/partner-files/1254/images/19.JPG

Συνάντηση με κεντρικό θέμα συζήτησης την Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης είχε την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 9:00 στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με τον Περιφερειάρχη Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης, κ. Άρη Γιαννακίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου - Μαυρανεζούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γιώργο Ούστογλου, τον Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, τους Αντιδημάρχοους Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Γερακόπουλο και κ. Αντώνη Βαμβακερό, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη συνάντηση τονίσθηκε η μεγάλη σημασία του .....
περιφερειακού δρόμου για την αποσυμφόρηση του κέντρου και την ευρύτερη ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης. Ο δρόμος θα ξεκινά από το τέρμα των εργατικών κατοικιών, στο ύψος του ΕΟΤ, περνώντας από τα στρατόπεδα και θα καταλήγει στο τέρμα της οδού Άβαντος.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιαννακίδης επεσήμανε την βούληση όλων των τοπικών φορέων για την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπερκεραστούν τα λίγα εμπόδια που υφίστανται ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ τους προσεχείς μήνες.
Από πλευράς του, ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο κοινής αποδοχής, ώριμο και ζωτικής σημασίας για την Αλεξανδρούπολη, καθώς θα προσφέρει λύση στο κυκλοφοριακό της πρόβλημα αναδεικνύοντας παράλληλα το ιστορικό κέντρο. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χαρακτήρισε το έργο αντίστοιχης σημασίας με την Εγνατία διότι μέσω της υλοποίησής του θα επιτευχθεί η σύνδεση ανατολικής και δυτικής πλευράς της πόλης, ενώ θα συμβάλλει και στην βελτίωση της λειτουργικότητας του ποδηλατόδρομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: