Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

«Κάποτε θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί με τον Αντώνη»


newpost.gr
«Κάποτε θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί με τον Αντώνη»
eurokinissi
Αναφορά στην προσωπική του σχέση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Businessweek, επισημαίνοντας του κυβερνητικούς στόχους και κάνοντας παράλληλα κάλεσμα στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

«Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση» είπε για τον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα».

Στη συνέντευξη με τον αρχισυντάκτη του Businessweek, Μάθιου Γουίνκλερ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πορεία της Ελλάδας με την δραχμή ως «λούνα παρκ» αφού εξήγησε ότι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα προσθέτοντας ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.



«Δεν έχουμε να κάνουμε με την επόμενη μέρα μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί» είπε ακόμα αναφορικά με το «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ», περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του για το 2012: εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

O κ. Παπανδρέου, παράλληλα, απηύθηνε κάλεσμα στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος: «Αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της, γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: