Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ομάδα «ράμπο» συστήνει το υπουργείο Οικονομικών κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής

Το φθινόπωρο η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών

(Φωτογραφία: Πρίσμα )
Αθήνα
Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Πρόκειται για μία ομάδα κρούσης που θα γίνει η σκιά των επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 30 εκατ.ευρώ τον χρόνο και όλων των τραπεζών, ασφαλιστικών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών με κύκλο εργασιών πάνω από 10 εκατ.ευρώ.

Με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται ακόμα δύο διευθύνσεις. Μια Γενική Διεύθυνση Ελέγχων η οποία θα συντονίζει το σύνολο των φοροελέγχων και μια Γενική Διεύθυνση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.

«Είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα», είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας με σαφήνεια περιθώριο διεύρυνσης της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη συλλογής των φορολογικών εσόδων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: