Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Aνοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Ρέππας

newpost.gr
Aνοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Ρέππας
Τη σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων, ένα από τα κύρια στοιχεία του Νέου Μισθολογίου για το Δημόσιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο.

Επιπλέον, στο Μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -και όχι στον στενό, όπου είναι κατοχυρωμένη η μονιμότητα των υπαλλήλων- ο υπουργός είπε πως μπορεί να προκύψουν μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: