Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Όλες οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - «Βουτιά» μέχρι και 2000 μονάδες

Αγωνία τέλος


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε λίγη ώρα πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τα πρώτα στοιχεία πρατηρείται θεαματική πτώση βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές, όπως οι πολυτεχνικές ή οι ιατρικές.

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%


ΤΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Β) του 10%

ΤΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Β) του 10%

ΤΕΙ από ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)


ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2010-2011

Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (Ημερήσια) του 90%

Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (Ημερήσια) του 10%

Για Τεχνολογικά Ιδρύματα (Ημερήσια) του ΕΠΑΛΑ’

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Tα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Φέτος θα υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα «διαβάζουν» τις βάσεις.

Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το Διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το «διάβασμα» των βάσεων.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: