Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στο Βερολίνο ο Παπανδρέου τέλη Σεπτέμβρη









Στο Βερολίνο ο Παπανδρέου τέλη Σεπτέμβρη
Επίσκεψη στο Βερολίνο σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, πιθανώς στα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος».

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας για επενδύσεις στη χώρα μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο μενού των συζητήσεων Παπανδρέου - Μέρκελ αναμένεται -κατά τις υπάρχουσες εκτιμήσεις- να βρεθούν επίσης τα θέματα της αναταραχής που προκάλεσε στην ευρωζώνη η επίθεση των αγορών στα ισπανικά και στα ιταλικά ομόλογα, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο βοήθειας των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ευρωομόλογο (στο οποίο πάντως η αντίσταση της γερμανικής πλευράς παραμένει σθεναρή), καθώς επίσης η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, καθώς και για την ακριβή ατζέντα, δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές. Η επίσκεψη προετοιμάζεται με απόλυτη μυστικότητα.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Έλληνας ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, όπου και προτίθεται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο βασικός όγκος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου. Μία από τις ημερομηνίες που συζητείται για την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο είναι η 27η Σεπτεμβρίου.


Πηγή: in.gr/ Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: