Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ η πληροφορία για αναβολή της ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ

«Λιτή» η παρουσία της κυβέρνησης

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί με κάποιες καινοτομίες, όπως αναφέρουν πληροφορίες
Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί με κάποιες καινοτομίες, όπως αναφέρουν πληροφορίες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ένα δεκαπενθήμερο έντονων διεργασιών και διαπραγματεύσεων ξεκινά για την κυβέρνηση με επίκεντρο την οικονομία. Στο εσωτερικό της όμως η κυβέρνηση ταλαιπωρείται από την ασυνεννοησία σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Μια άκαιρη διαρροή της πληροφορίας ότι ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδιο, αλλά να την ενσωματώσει στην συνέντευξη Τύπου, αναστάτωσε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές. «Φοβόμαστε τις αντιδράσεις του κόσμου ή δεν έχουμε τι να πούμε για την οικονομία;» ρωτούσαν.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, ακολούθησε μια διαφορετική τοποθέτηση, «μισή» διάψευση, αλλά όχι ως επίσημη θέση: Αυτό ήταν ένα από τα σενάρια που εξέταζε το πρωθυπουργικό επιτελείο, αλλά δεν υπήρχε οριστική απόφαση.

Έπειτα από 24 ώρες, η θέση της κυβέρνησης επισημοποιήθηκε. Η ομιλία θα γίνει, αλλά θα έχει κάποιες καινοτομίες, ενδεχομένως να είναι μικρότερη ή να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονική παρουσίαση μέσω PowerPoint.

Το βέβαιο είναι ότι η παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη φέτος θα είναι διαφορετική, ή «λιτή και ουσιαστική», όπως την περιγράφουν συνεργάτες του.

Ο πρωθυπουργός, όπως λέγεται, θα έχει όλο το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, σειρά επαφών με φορείς της βόρειας Ελλάδας.

Επίσης, έχουν ειδοποιηθεί ήδη τα κυβερνητικά στελέχη που δεν βρίσκονται σε αναπτυξιακό υπουργείο να μην ανεβούν στη Θεσσαλονίκη. Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα είναι το μικρότερο δυνατόν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: