Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

«Nα αποφασίσετε στο υπουργικό αν η κυβέρνηση είναι μία ή ο καθένας σας αυτόνομος»


newpost.gr
«Nα αποφασίσετε στο υπουργικό αν η κυβέρνηση είναι μία ή ο καθένας σας αυτόνομος»
Φαινόμενα αυτονομίας υπουργών που, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, «ρίχνουν λάδι στη φωτιά», στηλίτευσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη βία.

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση είναι μία ή αν ο καθένας σας είναι αυτόνομος ή αν οφείλεται σε απειρία του και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις. Όπως και να έχει να μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Γιατί διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργείται υλικό προς διαχείριση. Ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση».

Ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε επίσης ότι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, τέτοια φαινόμενα είναι σαν ένα δρόμο σπαρμένο με σπασμένα γυαλιά. «Γυμνό πόδι που περπατάει πάνω σε σπασμένα γυαλιά σημαίνει αίμα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: